FB: Creare pagină

Acest articol tratează câteva aspecte referitoare la crearea unei pagini de Facebook și răspunde la întrebările:

 • Cum creez o pagină de Facebook?
 • Cum aleg un nume pentru pagină?

 

Cum creez o pagină de Facebook?

Partea frumoasă e că oricine poate construi gratuit pagini de Facebook. Trebuie doar să ai peste 13 ani și să te asiguri că ai citit și înțeles termenii și condițiile – să nu urli la mine dacă te trezești cu pagina blocată sau ștearsă.

Paginile se pot crea și fără să ai un profil de Facebook, dar eu te sfătuiesc să-ți creezi unul mai întâi și abia apoi să-ți creezi o pagină. Pe parcurs îți voi arăta ce avantaje îți oferă un profil în administrarea paginii.

1. Dacă nu ai profil, intră pe facebook.com și crează-ți unul! Folosește contul nou creat pentru a te loga pe profilul tău!

2. Intră pe creare pagină și urmează pașii cu atenție.

Ar trebui să vezi imaginea din fig.1 cu cele 6 mari categorii de interese. Apasă – pe rând, pe cele care îți par mai apropiate de interesul tău – și îți vor apărea mai multe înfomații. Aruncă o privire peste acele subcategorii. Unele categorii sunt destul de evidente, precum cauză sau comunitate, unde nu trebuie decât să adaugi o denumire. Altele sunt mai greu de găsit. De exemplu dacă ai un blog sau sit, apasă pe “Marcă sau produs” și alege “Site web”. Dacă vrei o pagină pentru un personaj inventat de tine, alege “Artist, trupă muzicală sau persoană publică” și apoi “Personaj fictiv”. Partea bună e că, de curând, Facebook permite să schimbi aceste categorii/subcategorii chiar și după crearea paginii. Așa că nu-ți fă griji, dacă nu alegi categoria potrivită, o poți schimba și mai încolo.

În funcție de categoria/subacategoria pe care o alegi, pagina de Facebook va avea câmpuri diferite de configurare. Unele pagini au nevoie de opțiuni pentru un “program de lucru”, altele de opțiuni pentru “premii”.

Cum aleg un nume pentru pagină?

Atenție! Numele paginii îl poți schimba doar dacă ai sub 200 de fani. Așa că hotărăște-te repede ce păstrezi, s-ar putea să regreți mai încolo.

Recomandări în alegerea denumirii paginii:

 1. Corect
  Pagina trebuie să aibă un titlu scris corect. Folosește diacriticele și semnele de punctuație dacă este nevoie: “Pace, nu război”. În limba română nu se folosește capitalizarea cuvintelor dintr-un titlu – Title Case. Este incorect: “Pace, Nu Razboi”.
 2. Scurt
  Alege un nume scurt. Ideal un cuvant sau doua. Dacă susții o cauză poti sa setezi si pana la 3-4 cuvinte. Dar cu cat mai puține cuvinte folosești cu atât mai usor este pagina de reținut. Paginile cu denumiri lungi arată inestetic, dar indică și o agresivitate de tip spam.
 3. Semnificativ
  Alege un nume care nu-și pierde semnificația în timp. Gândește-te! Numele paginii ar mai însemna ceva după unu, doi, cinci sau chiar zece ani? Alegerea unui nume potrivit este un aspect foarte important. Vital! Nu alege un nume generic, de genul: București sau Imagini din București. Chiar dacă conțin cuvinte cheie și crezi că-l păcălești pe Google, destul de curând te vei convinge că nu e chiar așa. Încearcă să fii mai inventiv. Uite: București Realist, deși este cu R mare, dar treacă-meargă, e un brand, un personaj deja. 🙂

Tehnic vorbind, acum ai o pagină de Facebook, dar munca abia acum începe. Pagina este goală, dar înainte să treci la distribuirea articolelor, trebuie să o personalizezi.

2 Comments on “FB: Creare pagină”

Lasă un răspuns